Juhlakeskukset tarjoavat idyllisen häämiljöön

Avioliiton satamaan astumisen tulisi olla hääparin onnellisin päivä, mutta häästressi voi kiristää pinnan harmittavan kireälle. Naimisiin menoon liittyy lukuisia hoidettavia asioita eikä kaikkien ihmisten keskeisin innostuksenaihe ole oikean väristen lautasliinojen valitseminen. Hääpäivän valmisteluiden äärellä onkin hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, liittyykö valmisteluihin jotain, jota kenties ei olisi aivan pakko tehdä itse. Yksi suurimmista järjestelyä vaativista kokonaisuuksista ovat juhlapaikkaan liittyvät asiat. Jo itse paikan valitseminen voi olla haastavaa, mutta mikäli aikoo hoitaa tai teettää kaiken tarjoiluista koristeluihin itse, saadakseen juhlalleen mahdollisimman idyllisen miljöön, päivän järjestelyt saattavat salakavalasti muuttua painajaismaisiksi. Juhlakeskuksen valinta hääpaikaksi on yksinkertaisin tapa leikata iso viipale pois häästressistä. Parin päänsärkyä ehkäisee sellaisen juhlatilan valitseminen, jossa mahdollisimman moni asia on jo valmiina ja tulee talon puolesta. Juhlakeskukset ovat erikoistuneet siihen, että yhden katon alle on koottu upealta näyttävä juhlatila, hyvä palvelu, herkullinen ruoka sekä vieraille mahdollisimman vaivattomat palvelut kuten hyvät liikenneyhteydet, riittävät pysäköinti- ja saniteettitilat ja yöpymismahdollisuudet. Ennen kuin on järjestänyt ensimmäiset useamman kymmenen hengen illalliset, on vaikea ymmärtää, miten monesta pienestä asiasta esimerkiksi kaunis kattaus koostuu. Häät eivät ole paras vaihtoehto juhlaksi, jossa omia hermojaan kannattaa lähteä testaamaan.

Hotellihäät vai kartanon puutarha?

Häihin sopivia juhlakeskuksia on lähes kaikkialla Suomessa, vaikka valtaosa niistä onkin keskittynyt suurimpien kaupunkien läheisyyteen. Kuten muissakin juhlatiloissa, juhlakeskuksissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja joista valita. Hääjuhlan teema vaikuttaa olennaisesti paikan valintaan. Selkeimmin juhlakeskusten tarjonta jakautuu klassisiin ja rentoihin juhlatiloihin. Klassisia juhlakeskuksia ovat esimerkiksi hotellit ja kokouspaikat. Hotellit ja kauniit kokoustilat sijaitsevat usein kaupunkien keskustoissa. Hotellihäitä vierastetaan turhaan, sillä etenkin vanhemmissa rakennuksissa olevien hotellien sijainnit ovat usein lyömättömän hyviä ja tilat kauniita. Luksushäitä suunnittelevalle hotellina toimivien linnojen ja historiallisten kohteiden tilat ovat poikkeuksellisen sopivia. Hotellihäät ovat erityisen miellyttävät myös kauempaa saapuville vieraille: onhan petiin varsin lyhyt matka siinä vaiheessa, kun juhlijan jalat alkavat painaa. Klassisiin hääpaikkoihin lukeutuvat myös kartanot, jotka sijaitsevat usein hiukan kaupungin ulkopuolella. Juhlakeskuksena toimivat kartanot ovat upeita näyttämöitä romanttisille häille. Kartanoilla on vuosien saatossa ollut aikaa hioa juhlatilojensa jokainen yksityiskohta toimimaan ja myös ulkoilmahäistä unelmoivalle kartanot pystyvät tarjoamaan upean juhlamiljöön. Näin hääparin ei tarvitse huolehtia yksityiskohdista, vaan on helppo luottaa siihen, että kaikki niin värimaailman kuin palvelunkin osalta pelaa kuten pitää. Rustiikkisempaa maalaisromantiikkaa kaipaavan ei tarvitse myöskään tehdä kompromisseja vaivattomuuden suhteen. Monia vanhoja maalaistiloja ja pikkuhuviloita on muutettu täyden palvelun juhlapaikoiksi, joissa on suuria kartanoita intiimimpi tunnelma ensiluokkaisista palveluista tinkimättä. Check vikingslots.com.

Ehkä sittenkin zombiehäät tai saunavihkiminen?

Täyden palvelun juhlapaikka ei enää rajoitu klassisiin ympäristöihin, sillä yhä useampi haluaa rennommat häät. Mikäli hääpari haluaa ensisijaisesti viettää aikaa vieraittensa kanssa muuten, kuin istumalla ruokapöydän ääressä, juhlakeskukset vastaavat tähänkin haasteeseen. Erityisesti elämystilojen määrä on kasvanut viime aikoina, sillä ruokailun lisäksi aikaa halutaan viettää yhä enemmän yhdessä vieraiden kanssa elämyksiä kokien. Suomalaiset ovat mökkikansaa, joten ei ole ihme, että häissäkin halutaan usein viettää aikaa vieraiden kanssa saunoen, kalliokiipeillen, meloen ja yhteistä aikaa enemmän jakaen. Mitä syvemmällä korvessa juhlitaan, sitä enemmän juhlan järjestäminen omin voimin aiheuttaisi vaivaa. Juhlakeskuksen valitsemalla persoonalliset häät hoituvat ilman erityistä vaivaa. Maailmalla suositut naamiaishäät eivät ole enää vieras konsepti Suomessakaan ja niissä juhlapaikalla on erityisen suuri vaikutus siihen, miten syvälle teemaan juhlapäivänä päästään uppoamaan. Yritysjuhlista tutut seikkailupäivät ja teemat ovat monelle nuorelle hääparille ja uudemman kerran naimisiin menevälle houkutteleva ajatus. Avioliiton juhlistaminen merellä siipiratasaluksella pokeria pelaten voi tuntua erikoiselta, mutta yhä useammalle hääjuhla on ensisijaisesti tilaisuus, jossa ystävien ja sukulaisten kanssa pääsee pitämään hauskaa. Miksipä se ei voisi tapahtua hieman omaperäisemmissä merkeissä? Hauskaa voi pitää monella tavalla ja hääpari voi vapaasti valita juuri omaan makuunsa sopivan miljöön. Juhlakeskuksen valitsemalla saa juuri oman näköiset häät ilman uuvuttavien järjestelyjen vaivaa.

News Reporter