Pitopalvelun hankkiminen perhejuhliin

Kun suomalaiseen kotiin saapuu perhejuhlien vieraaksi yli kymmenen henkilöä, on isäntäväki monen uuden pulman edessä. Onko tarpeeksi astioita? Tarvitaanko toinen kahvinkeitin? Kuka valmistaa syötävät, kuinka paljon mitäkin on tarpeeksi ja mistä riittävästi kylmäsäilytystilaa kaikelle? Ja sitten se varsinainen juhlapäivä. Talo pursuilee vieraita, joiden kanssa pitäisi ehtiä seurustella, sillä pelkkä tervetulotoivotus jättää tunnelman hieman viileäksi. Samalla tiskit kuitenkin kasaantuvat ja kahvikin on taas lopussa. Piirakoita pitäisi ottaa sulamaan pakkasesta ja serviettejä taitella. Juhlavaatteet alkavat kostua hiestä ja vieraat näyttävät eksyneiltä, kun isäntäväki ei ehdi kuin juosta edestakaisin keittiön ja pitopöydän välillä. Kuulostaako tutulta? Ehkä olet ollut tämän näytelmän molemmissa osissa? Juhlanjärjestäjän roolissa miettinyt “ei koskaan enää” ja vieraan roolissa ihmetellyt “miksi he eivät ole pyytäneet itselleen apua?”. Tai ehkä olet jopa tarjoutunut kesken juhlinnan auttamaan isäntäväkeä, kun et ole voinut olla huomaamatta, ettei tiskivuori suinkaan pienen itsestään ja juhlat etenevät kohti kaaosta. Harva tulee miettineeksi pitopalvelun avuksi ottamista perhejuhlien järjestämiseen, mutta usein se kannattaa. Juhlavaatteet säästyvät hikitahroilta ja kaikille jää parempi mieli sekä muistot juhlasta. Lue tästä kirjoituksesta lisää tarjouksen kysymiseen pitopalvelusta, sekä vinkit kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen perhejuhlaa järjestäessä.

cat-1

 

ANäin pyydät tarjouksen pitopalvelusta

Suomalaisiin perhejuhliin kuuluvat perinteisesti ristiäiset tai nimiäiset, syntymäpäivät, rippijuhlat, häät sekä hautajaiset. Myös esimerkiksi tupaantuliaisia, babyshower-juhlia ja muita persoonallisempia perhejuhlia vietetään kunkin suvun perinteiden mukaan. Lisäksi uusia perinteitä syntyy koko ajan. Toukokuun loppu ja kesäkuun alku ovat kiireistä aikaa pitopalveluille valmistujaisruuhkan vuoksi. Myös kesäviikonloput varataan ajoissa täyteen erityisesti hääparien toimesta. Jos perhejuhlasi siis ajoittuvat näille ruuhka-ajoille, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Ajoitus on siis kaikki kaikessa, mutta mikäli havahdut pitopalvelun varaamiseen myöhässä, ei hätää: tarjouksen pyytäminen kannattaa aina. Viimehetken peruutuksia saattaa tulla syystä tai toisesta. Ennen tarjouksen kysymistä pitopalvelusta on tietysti hyvä päättää juhlapaikan sijainti, vierasmäärä sekä haluttujen palveluiden laajuus. Tarvitaanko lisää astioita, mikä on sopiva tarjoiluapulaisten määrä ja onko tarvetta etukäteis- tai jälkisiivoukselle? Tilataanko pitopalvelusta kaikki tarjottavat ruuat vai ehkä vain osa niistä? Valinnanvaraa riittää ja joskus pienikin apu voi olla merkittävä juhlien onnistumisen kannalta. Mieti, mihin omat ja perheesi resurssit mukavasti riittävät ja hahmottele tarjouspyyntö sen mukaisesti. Voit kysyä tarjousta myös parista erilaisesta kokonaisuudesta. Hyvä pitopalvelu antaa selkeästi eritellyn tarjouksen, josta voi poimia tarvitsemansa palvelut ja tuotteet ilman suurta päänvaivaa.

Pitopalvelusta myös kotitalousvähennys

No entäs sitten ne kustannukset? Kun tarjouspyyntö on kasassa ja olet saanut pitopalvelulta tarjouksen, voit ottaa laskimen esiin ja ynnäillä tulevia kustannuksia. Ota avuksi vaikkapa laskentataulukko, johon kokoat muutaman erilaisen kokonaisuusvaihtoehdon hintoineen. Verottaja tarjoaa onneksemme hieman helpotusta perhejuhlien järjestäjälle ja pääset käyttämään laskimen napeista myös miinusta. Harva perhejuhlien järjestäjä tietää, että myös monet pitopalvelun tarjoamat palvelut ovat vähennyskelpoisia verotuksessa. Kotona tai vapaa-ajan asunnolla järjestettävistä juhlista voi siis hakea kotitalousvähennystä. Kodiksi ja vapaa-ajan asunnoksi verottaja katsoo myös sinun tai puolisosi vanhempien (tai isovanhempien) asunnon tai vapaa-ajan asunnon. Perhejuhlia järjestäessä kotitalousvähennystä voi saada kaikesta kotitaloustyöstä, joka tapahtuu juhlapaikassa, eli tässä tapauksessa kotona tai vaikkapa kesämökillä. Ruoanlaitto, siivous, nurmikon leikkuu, kahvin keitto ja myös tarjoilu juhlaväelle, ovat vähennyskelpoista työtä. Tarkat tiedot vähennyskohteista ja niiden määrästä löydät verohallinnon sivuilta ja vähennyskelpoisista töistä voi pyytää vinkkejä myös suoraan pitopalvelusta. Kun juhlien aika koittaa ja pitopalvelu saapuu avuksi, voit keskittyä täysin siemauksin juhlatunnelmaan ja vieraiden kanssa seurusteluun. Ja kukapa tietää: kenties onnistuneet juhlat innostavat järjestämään uudetkin juhlat, vaikka vain huvin ja yhdessäolon vuoksi.

News Reporter